BÖRS: USA alustamas positiivselt

17. aprill 2009, 15:54

USA aktsiaturud on tänast kauplemispäeva
alustamas positiivselt sest nii Citigroupi kui ka General Electricu eelmise
kvartali majandustulemused olid oodatust paremad.

Tõsi, indeksfutuuride tõus oli üsna tagasihoidlikud – 0,1 kuni 0,2 protsenti, aga nii mõnegi ettevõtte aktsia hinnatõus oli eelkauplemisel üsna märkimisväärne.

Nii kerkis Citigroupi aktsia hind eelkauplemisel enne ametliku kauplemise algust üheksa protsenti pärast teadet, et sai oodatust suurema kahjumi. Veel hiljuti maailma suurim finantsasutus teatas esmakordselt pärast viit järjestikust kvartalikahjumit 1,6 miljardi dollari suurusest kasumist. Tõsi, aktsia kohta arvestust pidades saadi siiski 18 USA senti kahjumit, sest eelisaktsiate eest tuli maksta kopsakaid dividende. Ka tuleb lisada, et kasuminäitajad saadi eelkõige tänu äsja muudetud raamatupidamise reeglitele.

Suhteliselt positiivselt reageerisid investorid ka General Electricu oodatust väiksemale kasumi kahanemisele. Eelkauplemisel oli tööstuskonglomeraadi aktsia kallinenud 1,6 protsenti.

Eile hilisõhtul kvartalitulemused avaldanud Google’i aktsia hind oli eelkauplemise ajal väikeses miinuses. Otsingumootorifirma teatas kasumi üheksa- ning käibe kuueprotsendilisest kasumist, kuid esmakordselt pärast avalikku esmaemissiooni kahanes käive võrreldes eelmise kvartaliga.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
17. April 2009, 21:00
Otsi:

Ava täpsem otsing