Eesti Post muudab kinnisvara kasutamise põhimõtteid

19. aprill 2009, 15:02

Riiklik postifirma Eesti Post
tahab kinnisvaraga seotud püsikulusid vähendada ja põhitegevuseks
mittevajaliku kinnisvara maha müüa, teatas ettevõte.

„Vaadates Eesti Postile kuuluva ja üürilepingute alusel kasutatava kinnisvara mahtu, võib väita, et oleme Eesti üks suuremaid kinnisvara haldamise ja arendamisega tegelevaid ettevõtteid. Omame 106 kinnistut, üürilepingu alusel kasutame üle 300 objekti, kinnisvara haldamisega on otseselt või kaudselt seotud 70 töötajat," kommenteeris administratiivdivisjoni juht Kaido Padar.

"Täna on sellises mahus kinnisvara omamine ja selle heaperemehelik haldamine juba iseseisev äritegevus, mis nõuab nii äriplaani, oskusteavet kui ka rahalisi vahendeid,” lisas Padar. „Peame muutuma oluliselt efektiivsemaks nii pinnakasutuse kui igakuiste püsikulude osas, st finantsressursid suunama põhitegevusse ehk postiteenuste osutamisele,“ märkis ta.

Kinnisvara müüki soovib nii Eesti Posti juhatus kui ka nõukogu. Võrus ja Narvas kolib Eesti post rendipindadele juba enne suve. Majade müügi ebaõnnestumisel hooned konserveeritakse. Eesti Postil on 406 postiasutust üle Eesti.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
19. April 2009, 15:02
Otsi:

Ava täpsem otsing