Bank of America supertulemus värisevatel jalgadel

20. aprill 2009, 15:33

Kuigi Bank of America (BofA) teatas
analüütikute ootusi ületanud tulemustest, on tegemist siiski ühekordsete
sündmustega, mis numbrid ilusaks ajasid, kirjutavad Reuters ja Financial Times.

BofA teatas aasta esimese kvartali kasumiks 4,2 miljardit dollarit, mis teeb kasumiks aktsia kohta 44 senti ehk 11 korda parem tulemus analüütikute ootusest. Aastatagune kasum aktsia kohta piirdus 0,23 sendiga. Panga käive enam kui kahekordistus 35,76 miljardi dollarini.

Investorid tunnevad end siiski ilmselt pisut petetuna, sest suure osa kasumist andis China Construction Banki aktsiate müük 1,9 miljardi dollari eest ning lühi- ja pikaajaliste laenuintresside vahe kasvatamise kaudu teenitud 2,2 miljardit dollarit.

„Tundub, et BofA püüab end puhtaks pesta, kuigi on tegelikult ühel nõrgimatest positsioonidest,“ sõnas tulemuste kohta Solaris Varahalduse investeerinute juht Tim Ghriskey Reutersile. Osaliselt toetas teda ka BofA juht Kenneth Lewis, tunnistades, et pangal on ees väga keerulised väljakutsed eelkõige nõrgeneva krediidikvaliteedi tõttu, mida tõukavad tagant majanduse nõrkus ja kasvav töötus.

Pank kasvatas oma laenukahjumite reserve 6,4 miljardi dollari võrra ning saavutas aastatagusega võrreldes 27protsendilise deposiitide kasvu 140 miljardile dollarile. Eelkauplemisel USAs kukkus aktsiahind 77 senti ehk 7,7 protsenti, 9,83 dollarile.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
26. April 2009, 14:51
Otsi:

Ava täpsem otsing