Mis ootab USA suurpanku ees?

20. aprill 2009, 19:23

Väidetavalt levis lekitatud info Turner
Radio Networkis, mille põhjal on stress testingu alusel USA 19 suurpangast 16
raskustes.

Ei oska hinnata, kas see info vastab tõele või on tegu pelgalt müraga. Info asub siin http://turnerradionetwork.blogspot.com/2009/04/leaked-bank-stress-test-reults.html

Richard Shaw QVM Groupist aga kirjutas seekingalphas, et massiivne investorite osaluste lahjenemine seisab ees nendel, kes on investeerinud USA pangaaktsiatesse. Nimelt olevat Obama ametnikel kavatsus vahetada TARP abiprogrammi raames antud laenud pankade lihtaktsiateks, kuna sedasi saaks vältida Kongressilt järgmist pankade abistamise tšeki küsimist, kirjutas New York Times.

Seda võiks nimetada ka pankade tagaselja natsionaliseerimiseks. Shaw kirjutas, et on mitmeid kuid rääkinud, et turg on liigutatav valitsuse poliitkast ja selline keskkond on ebakindel äkiliste reeglite muutustega – vaevalt on see keskkond, kus konservatiivsed investorid võtaksid riski. Kas ühekordsetest raamatupidamisreeglite muudatustest tingitud pankade kasumid, meeletus mahus maksumaksjate raha tasuta pankadele andmine ja uskumatud võlatootluskõverad pakuvad midagi kindlust loovat finantssüsteemi osas? Me ei usu, et see nii ratsionaalselt võiks olla.

Eks igaüks pea ise vaatama, kuidas edasi toimida – kes muidugi hiljutises rallis osalesid. Mina tõmbasin oma positsioone pangaaktsiates väiksemaks, kuna algab puhkus ja puhkuse ajal ei satu ma iga päev arvuti taha. Finantssektori osakaal on piisavalt suur portfellis, et päris turu meelevalda seda jätte ei tahaks. Kaalun, kas kasutada järelejäänud suuremate positsioonide osas määratud hinnaga müügikorraldusi, et võtta kasumit, kui langus jätkub. Bank of America ja Citigroupi ostuoptsioonid said müüdud läinud nädala alguses, kuna optsioonireede tuli kahtlaselt lähedale.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
20. April 2009, 19:38
Otsi:

Ava täpsem otsing