Citigroupi aktsionärid olid üldkoosolekul vihased

21. aprill 2009, 21:47

Tavaliselt hästikorraldatud Citigroupi
aktsionäride üldkoosolek oli seekord süngem ja jäisem kui eales varem, kirjutab
uudisteagentuur AP.

Kui suurpanga nõukogu esimees Richard Parsons andis teada viiest lahkuvast nõukogu liikmest, kelle hulgas oli ka nõukogu endine esimees Win Biscoff ja USA endine rahandusminister Robert Rubin, hõikas üks mees auditooriumist „tänu jumalale, et te läinud olete“, kirjeldab uudisteagentuur koosoleku meeleolusid.

Ehkki paljud aktsionärid olid nõudnud muutusi nõukogus juba ammu, ütlesid paljud, et praegused pole piisavad. Aktsionär Kenneth Steiner, kellel on 10 000 aktsiat, tegi ettepaneku, et ettevõte esitab iga nõukogu kohale praeguse ühe asemel kaks kandidaati. Praegu pole need ju valimised,“ lausus Steiner. „Me ju teame, kes võidab,“ lisas ta.

Citigroupi taasesitatud nõukogu liikmed ning neli uut said esialgsetel andmetel 70 protsenti aktsionäride üldkoosoleku häältest.

Citigroupi pikaajaline aktsionär, kes käib igal aastal mikrofoni juures mitu korda kritiseeris Citigroupi sponsorlepingut pesapalliklubiga New York Mets nimetades seda „kõige rumalamaks asjaks“ ning aktsionäride vara raiskamiseks. Paljud aktsionärid nimetasid nõukogu liikmeid kommunistideks ja sotsialistideks.

Tegelikult ei ole vihased aktsionärid Citigroupi jaoks uueks nähtuseks. Aktsionärid hakkasid nõudma tollase tegevjuhi Chuck Prince’i tagasi kutsumist juba mitu aastat tagasi, kui ettevõtte aktsia hind hakkas teiste pankadega võrreldes kehvemini liikuma. Prince tagandati pangajuhi kohalt 2007. aasta lõpus.

Umbes 25 000 aktsia omanik Chuck Jones küsis nõukogu esimehelt Parsonsilt, kas nad usuvad panka, panustasid Citigroupi tõusule ja ostsid ettevõtte aktsiaid. "Kui palju neist nõukogu liikmetest ostis Citi aktsiaid hinnaga dollar tükk,“ küsis Jones.

„Mul oleks hea meel kui ma oleks seda teinud,“ vastas Parsons kihistades, kirjutas AP.

Täna on Citigroupi aktsia hind kerkinud 9,9 protsenti 3,23 dollarini.

Citigroupi aktsionäride üldkoosolek toimus täna New Yorgi Hiltoni hotellis.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
21. April 2009, 21:47
Otsi:

Ava täpsem otsing