Oravapartei kulutab oma kampaaniaks europarlamendi raha

21. aprill 2009, 18:31

Reformierakond on käivitanud kampaania,
mille käigus loosib välja Euroopa Parlamendi poolt rahastatavaid külastusreise
tutvumaks Brüsseli ning europarlamendi hoone ja tööga, vahendavad ERR
uudised.

Euroopa Parlamendis on külastusprogramm, mille kohaselt saab saadik igal aastal kutsuda oma äranägemise järgi külla kuni 100 külalist. Just selle programmi arvelt partei kampaanias väljaloositavate reiside kulud kaetakse, kinnitas erakonna meediasuhete juht Silver Pukk ERRi uudisteportaalile.

Pukk selgitas, et tänu programmile saab iga saadik viie aasta peale kokku külla kutsuda 500 inimest, millest 150 külastust loositakse kampaaniast osavõtnute vahel. "Me oleme välja lubanud, et kui saame ühe mandaadi, viime Brüsselisse 150 inimest, kui kaks mandaati, viime 300 inimest jne," selgitas Pukk. Seega kulutab Reformierakond oma kampaania tarbeks sadu tuhandeid europarlamendi raha.

Euroopa Parlamendi Eesti esinduse infobüroo meedianõunik Mare Haab oli Reformierakonna kampaaniast üllatunud. "Ma ei tea sellest kampaaniast veel midagi, aga teoorias on võimalik igasugustel organisatsioonidel ka ise Brüsselit külastada ning külastusprogrammi raames on iga saadiku vaba voli oma külalisi valida," märkis Haab ning lubas asja lähemalt uurida ning hiljem võimalikke kommentaare jagada.

Keskerakonna peasekretär Priit Toobali arvates rikub Reformierakond ausate valimiste head tava. "Eesti Mittetulundusühingute ja Sihtasutuste Liidu poolt ettevalmistatud ausate valimiste hea tava näeb ette, et kõiki valimiskampaaniaga seotud kulusid rahastatakse ainult erakonna eelarvest," lausus Toobal. "Antud juhul kasutab Reformierakond aga hoopis Euroopa Parlamendi rahasid enda erakonnale toetajaskonna kasvatamiseks," lisas ta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
21. April 2009, 19:19
Otsi:

Ava täpsem otsing