Soome pangad pole riigi abi kasutanud

21. aprill 2009, 14:01

Ükski Soomes tegutsev pank ei ole seni veel
kasutanud riigi pakutud abi, kirjutas Kauppalehti.

Jaanuaris kinnitas Soome valitsus tugipaketi, mis pakub pankadele võimalust refinantseerimisel riigi garantiisid kasutada. Tugimeetmetega soovis riik kindlustada, et pangad jätkaksid ettevõtetele laenuandmist ajal, mil firmade muud rahakanalid on kokku kuivanud.

Soome rahandusministeeriumi osakonnajuhataja Peter Nybergi sõnul pole pangad riigi abi seni küsinud. „On ilmselge, et pankadel pole olnud hädavajadust selle järele, mis neile pakuti,“ märkis ta.

Kinnitatud abipaketi raames saab Soome riik väljastada garantiisid kuni 50 miljardi euro suuruses summas. Nybergi sõnul on Soome riik valmis abikava kestust pikendama. Sest selgeid märke olukorra paranemisest maailma finantsturgudel praegu veel ei ole.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
21. April 2009, 14:08
Otsi:

Ava täpsem otsing