Kindluseid ehita kullast

22. aprill 2009, 22:27

Pärast Rahvusvahelise Valuutafondi
suhteliselt kibedat prognoosi, on väärismetallidesse tulnud tõusutuhin.

„Kulda toetab globaalse majanduse jätkuv ebakindlus,“ sõnas metallitööstuse konsultatsioonifirma J-E Gross president John Gross Bloombergile.

Kullafutuurid juunikuise tähtajaga kerkisid New Yorki börsil üle protsendi 892,5 dollarile untsist ning hõbedafutuurid maikuise tähtajaga kerkisid 2 protsenti 12,305 dollarile untsist. Aastaga on hõbe kukkunud 31 protsenti, samas kui kuld on langenud vaid 3,5 protsenti.

„Kullal on jätkuvalt keeruline purustada 890 dollari piiri, kuid ta üritab endiselt,“ sõnas Heraeus Precious Metals Management asepresident Miguel Perez-Santalla ning lisas, et iga väiksemgi negatiivne majandusuudis lükkab kulda vaid ülespoole.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
27. April 2009, 10:28
Otsi:

Ava täpsem otsing