Laar: Eesti Pank oli aus

22. aprill 2009, 16:48

Isamaa ja Res Publica Liidu esimees Mart
Laar usub, et Eesti Pank ütles oma positsiooni majanduslanguse prognoosi osas
ausalt välja.

„Usun, et EP ütles oma positsiooni ausalt välja - välismaiste analüütikute prognoosid on sellest pealegi üldiselt positiivsemad,“ kommenteeris Laar Äripäeva online-intervjuus Eesti Panga riskistsenaariumi, mis näeb ette 15%-list majanduslangust.

Värskes Eesti Panga prognoosis märgitakse veel, et riigieelarves oleks vaja kokku hoida 8,5 miljardit. Kuivõrd reaalne võiks olla 1/3 osas katta puudujääk kulude kärpe, 1/3 reservide ja 1/3 laenuga, negatiivne mõju oleks siis rohkem hajutatud, pakkus välja Äripäeva lugeja. „Nii lihtne asi kahjuks pole. See 8,5 miljardit tuleb ikka valitsusel endal leida, sest nii reservid kui ka laen läheb eurot arvestades defitsiidi poolele ehk viiks meid eurost vähemalt praegu kaugemale,“ vastas Laar.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
27. April 2009, 10:28
Otsi:

Ava täpsem otsing