Ravimifirmade kisma vaktsiini paremuse pärast

22. aprill 2009, 20:13

Ravimifirma GlaxoSmithKline avaldab mai
alguses esimese uurimuse, mis on tehtud võrdlemaks emakakaelavähi vaktsiin
Cervarix’i konkurent Merck Co Gardasil’iga, kirjutab Bloomberg.

Tasub märkida, et Glaxo on tulemuste avaldamisega venitanud juba aasta, mis on kergitanud juba mitmeid kulme, sest heade tulemustega tavaliselt ju ei venitata. Glaxo Cervarix’i müük moodustab Mercki vaktsiini müügist tegelikult vaid 10 protsenti, kuid siiski võivad tulemused jõuvahekordi oluliselt kallutada, kui ilmsiks tuleb mõni suurem eelis praegu populaarsema vaktsiini ees.

Glaxo Cervarix pole ka USAs veel müügiluba saanud, kus Merck enda toodet juba kolm aastat tagasi tutvustas.

Glaxo vajaks enda vaktsiini paremust väga, sest tema peamiste hittravimite patendid lõppesid eelmisel aastal, misjärel turgu vallutasid nende märkimisväärselt odavamad koopiad. Ettevõtte aktsia on sel aastal kukkunud 21 protsenti ning saavutanud sellega 18 Euroopa ravimifirma seas halvemuselt teise koha.

Cervarix ja Gardasil kaitsevad naisi popilloomviiruse eest, mis võib areneda emakakaelavähiks. Emakakaelavähi tagajärjel sureb igal aastal maailmas 250 000 naist.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
27. April 2009, 10:28
Otsi:

Ava täpsem otsing