Võlgade turbomenetluse läbinud SMS-laenajad ummistavad nõustamiskabinette

22. aprill 2009, 13:06

Võla kiirmenetluse teate läbi lugemata
prügikasti visanud SMS-laenajad registreerivad end massiliselt võlanõustajate
jutule, kuna nad ei saa arestitud pangakontolt palka kätte, rääkis võlanõustaja
Terje Lääts Äripäevale.

Selliseis SMS-laenajaid tuleb praegu võlanõustajate juurde rohkem kui teisi hädalisi, märkis Lääts. Neid on isegi nii palju, et võlanõustaja jutule ei pääse kohe, vaid selleks tuleb sabas seista nädal aega.

"Kiirmenetlused on praegu kõige valusamad," ütles Lääts. "Inimesed pole viitsinud teadet lahti teha ja on selle läbi lugemata prügikasti visanud. Nüüd nad tulevad ja ütlevad, et ei saa arestitud kontolt palka kätte, ning küsivad, mida teha."

Lääts lisas, et laenu võttes Eesti inimesed üldjuhul tagasimakstavale summale ega laenutingimustele ei mõtle. "Ega Eesti inimene lepinguid läbi ei loe," rääkis võlanõustaja oma praktikast.

Laenu võttes mõeldakse Läätse sõnul vaid sellele, kuidas raha kätte saada. Ta on kokku puutunud juhtumiga, kus laenaja kirjutas tagasimakstavale summale mõtlemata alla lepingule, mille kohaselt oli ta nõus laenatud 40 000 krooni asemel tagastama 140 000 krooni.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
22. April 2009, 17:21
Otsi:

Ava täpsem otsing