BÖRS: lõpuspurt päästis päeva

23. aprill 2009, 23:21

Sihitult üles-alla liikunud USA aktsiaturge
päästis korralik lõpuspurt kauplemispäeva viimasel tunnil.

Dow Jonesi tööstuskeskmine kerkis päeva lõpuks pea protsendi võrra 7957,06 punktini. Päeva alguses tugevamana käitunud tehnoloogiasektorit esindav Nasdaqi koondindeksile lisandus veerand protsenti.

Tehnoloogiasektori silmapaistvaim tegija oli internetioksjonifirma eBay, mille hind hüppas oodatust paremate tulemuste peale 12 protsenti 16,56 dollarini. Majanduskriisi tingimustes tubli tulemuse saavutanud Apple’i aktsia hinnale lisandus 3,3 protsenti ning kauplemispäeva 125,48 dollaril.

„Praegu on väga erinevaid arvamusi kõigi kohta,“ lausus uudisteagentuurile Reuters investeerimisfirma FuturePath Trading analüütik ja maakler Frank Lesh. „Turgudel on olnud suur ralli ning praegu me ei tea, kas see kestab veel edasi,“ kirjeldas ta ka meie investeerimisportaalides käivat debatti.

Kõige rohkem tuntaks muret suurte pankade nn stressi-testi pärast, mille tulemused avaldatakse 4. mail.

Peale mõne erandi oli täna pangandussektor üsna tugev. Wells Fargo aktsia kallines pea kümme, Bank of America 7,38 protsenti. Citigroupi aktsia hind langes 2,5 protsenti 3,17 dollarini.

Homme esimese kvartali majandustulemused avaldava Ford Motori aktsia hind kerkis neli protsenti 4,48 dollarini. General Motorsi aktsia hind kukkus 4,25 protsenti. The New York Times kirjutas, et USA valitsus võib Chrysleri pankrotiavalduse viia kohtusse juba järgmisel nädalal.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
23. April 2009, 23:21
Otsi:

Ava täpsem otsing