Soome terasetootjad valmistasid pettumuse

23. aprill 2009, 14:35

Soome suurimad terasetootjad Outokumpu ja
Rautaruukki pidid esimeses kvartalis ehitusaktiivsuse langusest põhjustatud
nõudluse kahanemise tõttu tunnistama kahjumit, mis ka analüütikute ootustest
suuremaks kujunes.

Rautaruukki aktsia kaupleb Helsingis pea 3 protsenti allpool eilset sulgemistaset, Outokumpu aktsia on kukkunud aga veidi üle 3 protsendi.

Rautaruukki teatas 90 miljoni euro suurusest kahjumist, mis mullu samal perioodil teenitud 106 miljoni euro suurusele kasumile märgatavalt alla jäi. Outokumpu võttis vastu aga 187 miljoni euro suuruse kaotuse ning 60%-lise käibe kahanemise. Analüütikud ootasid viimasele 141 miljoni euro suurust kahjumit.

"Selle aasta esimene pool on osutunud Euroopa terasetootjatele väga halvaks," kommenteeris Citigroupi analüütik Johan Rode Bloombergile. "Suured toormekulud, laovarude realiseerimine ja langev raha hind pigistavad nii marginaale kui ka rahavooge," lisas ta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
23. April 2009, 14:35
Otsi:

Ava täpsem otsing