Kullapalavik kogub tuure

24. aprill 2009, 14:22

Kuld kerkis Londonis kolme nädala
kõrgeimale tasemele ning liigub esimesele nädalasele tõusule alates märtsist,
kirjutab Bloomberg.

Põhjuse selleks andis Hiina raport, mille kohaselt on riik viimase kuue aasta jooksul kasvatanud väärismetalli reserve 76 protsenti. Hiinal on 1054 tonni kulda, mis on maailma riikide seas viies tulemus. Lisaks on riigil kõige suurem välisvaluutareserv, mida on 1,95 triljoni dollari eest.

Kullakangide hind kerkis sel nädalal 4,7 protsenti, mis on suurim tõus alates 20. veebruarist, ning Londoni hommikuse fikseeringu järgi maksab kullakang praegu 909 dollarit.

„Praegu võib kullas olla suuremat kindla tagalaga huvi praeguse majandusolukorra tõttu,“ sõnas Commonwealth Bank of Australia juhtiv tooraineanalüütik David Moore ning lisas, et kulla hind võib juuni lõpuks kerkida juba 950 dollarini untsist. Ilmselt tõmbub väärismetalli hind aasta lõpuks siiski tagasi 875 dollari peale.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. April 2009, 14:22
Otsi:

Ava täpsem otsing