Saar: valgekraede seas üha rohkem töötuid

26. aprill 2009, 15:39

Sotsioloog Andrus Saare sõnul hakkab
tööpuudus puudutama üha enam valgekraesid, kes aga välismaale minnes peavad
tegema siiski kõigest abitöid.

Andrus Saar ütles rahvusringhäälingu uudisteportaalile, et kui 2005. aastal pärast liitumist Euroopa Liiduga, läks Eestist välismaale tööle rohkem noori, muust rahvusest inimesi ja väikelinnade ning maaelanikke, kes lähiümbrusest tööd ei leidnud, siis praegu on olukord muutumas.

"Tööpuudus hakkab ikka rohkem ja rohkem puudutama ka valgekraesid. Teine erinevus 2005. aastaga seisneb selles, et tollal oli tegu majandustõusuperioodiga, kuid nüüd majanduslangusega," selgitas sotsioloog.

"Et võlad ja liisingud vajavad maksmist, sunnib võlakoorem inimesi Eestist lahkuma. Muud teed ei ole. Mujal Euroopa Liidus niisugust majanduslangust nagu siin ei ole. See aga tähendab märksa suuremaid võimalusi töökoha otsingul kui Eestis," lisas asjatundja.

Millistesse riikidesse välja rännatakse?

"Saksamaa jääb ikkagi üheks lemmikriigiks, sest seal on kõige väiksem majanduskriisi ulatus kui mujal Euroopas. Põhjamaade roll on aga väiksemaks jäämas," vastas Saar.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
26. April 2009, 15:39
Otsi:

Ava täpsem otsing