Savisaar: mis tunne oleks Ansipil, kui ta ühe SMS-iga ametist vabastataks!?

26. aprill 2009, 14:01

Täna Keskerakonna Harjumaa piirkonna
aastakoosolekul poliitilise ettekandega esinenud Keskerakonna esimees Edgar
Savisaar kirus ägedalt uut töölepinguseadust ja seda jõustada soovivat
oravapartei esimeest Andrus Ansipit.

„Peaminister Andrus Ansipi valitsusest on tulnud halbu seadusealgatusi nagu Vändrast saelaudu. Üks tõsisemaid ja tööinimesi kõige valusamalt lööv on 1. juulist kehtima hakkav töölepinguseadus. Uus seadus kaitseb eelkõige tööandja huve ja jätab töötaja nagu pärisorja mõisniku piitsutada,“ arvas Savisaar.

"1. juulist kehtima hakkava uue töölepinguseadusega nõrgeneb töötaja vallandamiskaitse, kahaneb oluliselt tööandja roll koondamishüvitiste väljamaksmisel ning koondamistest etteteatamise tähtaeg lüheneb keskmiselt kuu võrra, alla aasta töötanutel aga endiselt kahelt kuult 15-le päevale," märkis Savisaar.

"Hea näide reformierakondlikust "solidaarsusest" on punkt, mis võimaldab tööandjal töölepingu ka töötaja haiguse või puhkuse ajal üles öelda. Ühtlasi võimaldab "Euroopa tasemel tegijate" poolt läbi surutud töölepinguseadus inimese vallandada ka talle asjakohase SMS-i saatmisega. Huvitav, mis tunne oleks Ansipil endal kui tema tööandja ehk Eesti rahvas ta ühe SMS-iga ametist vabastada saaks," iroonitses Savisaar.

"Lisaks kõigele seadustab uus töölepinguseadus ka ebaseadusliku vallandamise. See tähendab, et kui töötaja saab isegi kohtus ebaseadusliku vallandamise kohta õiguse, ei pea ikkagi töötajat tööle tagasi ennistama. Ennistamine toimub vaid siis, kui tööandja seda soovib. Aga miks peaks tööandja tahtma vallandatud inimest tööle tagasi võtta," küsis keskpartei juht retooriliselt.

Uue seadusega väheneb sissetulek kõigil, kellel tuleb hilistel tundidel tööd teha, sest seadusega õhtust tööaega enam ei eristata. Samuti kaob puhkepäevadel töötamise lisatasu. Teisalt lubab seadus töötasu ühepoolselt alandada kuni alampalgani, loetles Edgar Savisaar töötajavaenulikke punkte.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
26. April 2009, 14:01
Otsi:

Ava täpsem otsing