Aktsiaturud näitavad veel tormilisi liikumisi

27. aprill 2009, 13:22

Ülemaailmsed aktsiaturud peavad veel
ületama mitu loksutavat mäge ja orgu, enne kui saavutavad stabiilsuse,
kirjutavad Morgan Stanley strateegid.

Investorid peaksid praegu ostma müügioptsioone mõnekuise tähtajaga, et end aktsiate languse eest pärast hiljutist tõusu kaitsta. Müügioptsioon panustab aktsiate langusele ning teenistus oleneb sellest, kui palju aktsiahinnad kukuvad. Mida suurem kukkumine hindades, seda suurem võit optsiooniga.

Lisaks soovitavad Morgan Stanley helgemad pead osta lühiajalisi optsioone ning müüa pikaajalisi. Strateegide hinnangul viitavad praegused aktsiate liikumised U-kujulisele paranemisele ning uus volatiilsuse kasv toob uued langused aktsiahindades. "Volatiilsus näitab veel mitut järsku hüpet enne, kui stabiliseerub normaalsetele tasemetele," kirjutavad strateegid.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
28. April 2009, 10:44
Otsi:

Ava täpsem otsing