Ansip kohtus Leedus tegutsevate Eesti ettevõtjatega

27. aprill 2009, 16:17

Peaminister Andrus Ansip kohtus täna Leedus
tegutsevate Eesti ettevõtjatega, kellega arutati nii ülemaailmse finantskriisi,
majanduse kui ka poliitika teemadel.

Eesti suursaatkonnas toimunud kohtumisel Eesti-Leedu kaubanduskoja liikmetega kinnitas peaminister, et kahe riigi vahelised suhted on väga head ning riiklikul tasemel toimub aktiivne koostöö. "Just täna leppisime Balti peaministrite vahel kokku elektrienergia ühisturu kiire väljaarendamise vajaduses, mille eesmärk on ühineda hiljemalt 2013. aastaks Põhjamaade elektrituru Nord Pooliga," ütles ta. Ansip nentis, et sisuliselt tahetakse ühineda kogu ELi elektrituruga ning see lõpetaks regiooni energia isolatsiooni.

Ühtlasi märkis peaminister valitsuse kommunikatsioonibüroo teatel, et geograafiline lähedus Eestile, suurem turg ja eri valdkondade arengupotentsiaal on Leedust teinud Eestile huvitava majandus- ja kaubanduspartneri. Majanduskontaktid kahe riigi vahel üha tihenevad, mida näitab ka mullu 10. detsembril loodud Eesti-Leedu kaubanduskoda. Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium eraldas kojale stardikapitali 298 000 krooni.

Kahe riigi suhete intensiivsusest annavad tunnistust vastastikuste investeeringute ja kaubavahetuse kasvunumbrid. Leedu on Eesti jaoks üks olulisemaid investeeringute sihtriike, kuhu on tehtud 28% kõikidest investeeringutest. Statistics Lithuania andmetel oli Eesti 2008. aasta seisuga otseinvesteeringutelt Leetu investeerijate pingereas kuuendal kohal.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
27. April 2009, 16:17
Otsi:

Ava täpsem otsing