Esimese tunniga registreerus õpilasmalevasse üle tuhande noore

27. aprill 2009, 16:12

Täna kell 14 algas registreerimine
suvistesse malevarühmadesse, esimese tunniga pani end kirja enam
kui tuhat noort.

Kõige kiiremini täitusid linnasisesed rühmad, kus saavad osaleda noored alates 13. eluaastast. Sihtasutuse Õpilasmalev juhataja Eero Kiipli märkis, et tänavu on malevasse soovijate arv osutunud suuremaks kui eelmisel aastal. "Kui möödunud aastal saabus esimese tunniga ligi 800 ankeeti, siis tänavu oli esimese tunniga ületatud juba tuhande ankeedi piir," rääkis ta.

Tänavu on SA Õpilasmalev poolt korraldavates rühmades võimalus osaleda 1200 pealinna noorel, neist 700 erinevates Eestimaa paikades ja 500 Tallinnas. Sel aastal on plaanis 35 linnavälist malevarühma, kuhu on oodatud noored vanuses 15-18 aastat ning 23 linnasisest rühma, kus saavad osaleda noored vanuses 13-18 aastat. Ka sellel aastal koostatakse kuni neli EÜE rühma, kus saavad osaleda üliõpilased. Peamised tööd noortele on käesoleval aastal heakorratööd ning marjade ja herneste korjamine.

Sellesuvine maleva avaüritus toimub 29. juunil Tallinna Raekoja platsil. Malevasuvi avatakse traditsiooniliselt rongkäigu ja kõnedega, seejärel sõidavad linnaväliste malevarühmade esimesed vahetused oma uude kolmenädalasse laagripaika. Linnasisesed rühmad alustavad tööga juba juuni keskel. Malevasuvi lõpetatakse suure EÕMi kokkutulekuga 11.-13. augustil, kuhu tulevad kokku malevlased ja rühmajuhid üle Eesti.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
27. April 2009, 16:12
Otsi:

Ava täpsem otsing