Neivelt: devalveerimist kartvat investorit pole vaja

27. aprill 2009, 17:30

Endine Arengufondi nõukogu esimees, praegu
ettevõtlusega tegelev Indrek Neivelt ütles tänasel Arengufoorumil, et me ei
peaks ootama investorit, kes jätab devalveerimise hirmus siia tulemata.

"See on vale investor, kes siia tuleks siseturule investeerima, kuna me vajame eksportivaid investoreid, aga sellisele investorile peaks devalveerimine just kasuks tulema," rääkis Neivelt.

Varahaldusettevõtte Avaron juht Kristel Kivinurm-Priisalm ütles täna, et Skandinaavia ärimeestel on kindel veendumus, et Eestis mõnda aega küll hinnad alanevad, aga lõpuks tuleb ikka devalveerimine, ja sellepärast ei julge nad hetkel Eestisse tulla.

Riigikogu majanduskomisjoni esimees Urmas Klaas soovitas oma ettekandes mitte lõhkuda maksukeskkonda, mis töötab. "Suur oht on, mida ettevõtjad tajuvad, et me ei lõhuks ära seda, mis on meid edasi aidanud," rääkis ta. "Olen päri, et peame kiiresti läbi tegema struktuursed muudatused, kuid jätkuvalt on oluline investeerimiskeskkond, et siia tahetakse investeerida nii Eestist kui ka välismaalt," märkis Klaas.

Indrek Neivelti hinnangul peab maksusüsteemi aga fundamentaalselt muutma. "Kui maailm muutub, siis maksusüsteem peabki muutuma, muudmoodi ei saa," rääkis ta. Neivelti sõnul on vaja muuta struktuuri. Sellest on ka mõnda aega räägitud, aga tegudeni pole jõutud, lisas ta. Neivelti sõnul tuleks ikka mõelda, kuidas plaane ellu viia, mitte lihtsalt minna koju ja edasi töötada.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
27. April 2009, 17:37
Otsi:

Ava täpsem otsing