Venemaal läheb hingusele 320 panka

27. aprill 2009, 18:04

Venemaa pankade assotsiatsiooni juhi
Garegin Tosunjani sõnul ähvardab tegevuse lõpetamine 320 panka, vahendas
rus.db.lv portaali banki.ru.

Välisajakirjanikele esinenud Tosunjan rääkis, et mõningate prognooside kohaselt võib viivisvõlgnevuses laenude maht kasvada 20%ni krediidiportfellist. Panku häirib praegu kõige rohkem refinantseerimisega kaasnev kõrge intress ning inflatsioon, mis toob kaasa laenuturu kahanemise, tehaste seiskumise ja töötuse kasvu.

Tosunjan ütles, et aastatel 2006-2007 lõpetas Venemaal tegevuse ligikaudu 50 panka ja 2008. aastal võeti litsents ära 33 pangal. Lisaks saneeriti mullu 16 panka. Tänavu võib seadusse valatud omakapitali määra puudumise tõttu tegevuse lõpetada 150 panka ja tuleva aasta lõpuks veel 170 panka. Tegevuse lõpetamine pangana ei tähenda seejuures, et ettevõtted täielikult kaoks, aga jätkatakse alal, kus suudetakse riigi nõudmisi täita.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
27. April 2009, 18:04
Otsi:

Ava täpsem otsing