Riigi ähvardamine võib tulevikus vangi viia

28. aprill 2009, 08:42

Riigi vastu suunatud vägivallaga
ähvardamine võib tuua tulevikus kuni kolmeaastase vanglakaristuse ning
massilisele korratusele üleskutsumine ja sellest tulenevad ohud viivad samuti
trellide taha.

Täpselt kuu enne pronksöid läbis riigikogus esimese lugemise karistusseadustiku muutmise seaduse eelnõu, mille üheks eesmärgiks on tõhustada massilise korratuse kohta käivaid sätteid, et riik saaks tulevikus nende ohtlike riigivastaste süütegudega karmimalt käituda, kirjutas Postimees.

Juba on kriminaliseeritud massilise korratuse organiseerimine, kuid Isamaa ja Res Publica Liidu poliitikud Urmas Rein shy;salu ja Ken-Marti Vaher esitasid eelnõusse omapoolsed ettepanekud, millest üheks on kriminaliseerida ka Eesti riigi vastu suunatud vägivaldse tegevusega ähvardamine.

Riigikogu liikmed Reinsalu ja Vaher põhjendavad vägivaldse riigivastase teoga ähvardamise kriminaliseerimise ettepanekut sellega, et ükskõik milline riigi vastu suunatud vägivaldne tegu on kõige ohtlikum riigivastane kuritegu. "Leiame, et Eesti riik ei saa lubada ka endavastast vägivallaga ähvardamist ja see tuleb muuta karistatavaks," märkisid nad.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
28. April 2009, 10:59
Otsi:

Ava täpsem otsing