Tallinn osaleb mereturismi edendavas välisprojektis

28. aprill 2009, 11:31

Homsel Tallinna linnavalitsuse istungil
esitatakse volikogule otsuse eelnõu, mis käsitleb osalemist Läänemere piiriülese
programmis eesmärgiga tagada väikesadamates korralikud teenused.

Osaledes Kesk-Läänemere piiriülese programmi Interreg IVA välisprojektis "Sõbralike saarte ühendus" soovib linn tagada väikesadamates korralik teenuste pakkumise ja turismivõrgustiku väljatöötamise erinevate riikide sadamate vahel.

"Tallinna linna jaoks on oluline, et projekti "Sõbralike saarte ühendus" raames saavad tehtud paljud Aegna saarega seotud olulised tööd," ütles abilinnapea Deniss Boroditš. Mereturismi arengu tarvis on vaja rekonstrueerida Aegna sadam ja korrastada saare rannad, lisas ta. Projekti tulemusena loodav Soome-Eesti väikesaarte võrgustik kasvatab linnavalitsuse teatel mereturistide huvi väikesadamate vastu.

Projekti eelarve on 15,3 miljonit krooni, mis on jagatud üheksa partneri vahel Soomest ja Eestist. Projekti hoidjaks on Tallinna kommunaalamet, juhtpartneriks Viimsi vallavalitsus. Partneritena osalevad Cursor Oy Soomest, MTÜ Kõrgessaare Sadam, Paldiski linnavalitsus, SA Kalana Jahisadam, Jõelähtme vallavalitsus, MTÜ Muusa Kapriis ja rahvusringhääling.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
28. April 2009, 11:31
Otsi:

Ava täpsem otsing