Tartu reklaamib end Helsingi ühistranspordis

28. aprill 2009, 14:20

Tartu linn korraldab EASi toel Helsingi
bussides-trammides 200 000kroonise reklaamikampaania, et meelitada Soomest
turiste.

27. aprillist 10. maini saab Helsingis kokku 70 bussil ja trammil näha Tartu linna ja maakonna reklaame. Reklaamikampaania eesmärgiks on kutsuda soomlasi suvel Tartusse. Ka seni on soomlased suurima osatähtsusega turistid Tartu väliskülaliste seas.

Bussid-trammid valiti sihtasutuse Tartumaa Turism projektijuhi Silvia Variku sõnul reklaamkandjateks, kuna need on väga mõjusad ning annavad väga suure hulga kontakte. "70 bussi ja trammikülje kontaktide arv ületab kolm miljonit," märkis ta.

Ühistranspordireklaami maksumus jääb Variku sõnul alla 200 000 krooni ning Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus kannab selle kuludest 70%. Reklaamid on osa EASi turismiturunduse programmist toetust saanud SA Tartumaa Turism projektist "Tartu tuntumaks sihtturumaades".

8.-9. mail toimub Helsingis ka lõpptarbijale suunatud vabaõhuüritus "Eesti kutsub külla", kus on regiooni esindamas ka SA Tartumaa Turism. "Bussi- ja trammireklaamid ning "Viro kutsuu kylään" vabaõhuüritus on teineteisele heaks täiendajaks ning tagavad suurema tähelepanu piirkonnale," märkis Varik.
Lisaks sellele tegevusele on aga Helsingi turul ka muid "Tartu tuntumaks sihtturumaades" projekti raames läbiviidavaid reklaamtegevusi. Helsingi kampaania koguhind on 450 000 krooni.

SA Tartumaa Turism on läbi viinud mitmeid välisturgudele suunatud kampaaniaid. Näiteks tehakse igal aastal EASi toel Peterburis talvekampaania, mis on plaanis ka tänavu. Seal on infokandjateks valitud metroojaamade välireklaamid, mis annavad kokku ligi 6,3 miljonit kontakti. Lisaks talvekampaania tegevustele osaleb SA Tartumaa Turism juuni keskpaigas Venemaal Novgorodi rahvusvahelistel Hansapäevadel.

SA Tartumaa Turismi projekt "Tartu tuntumaks sihtturumaades" kogueelarve on pisut üle kahe miljoni krooni, sellest 1,4 miljonit on EASi toetus. Projekt hõlmab lisaks Soome ja Vene turule väiksemal määral ka muid turge, näiteks Rootsi ja Saksamaa.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
28. April 2009, 14:46
Otsi:

Ava täpsem otsing