Eesti Panga kasum kerkis 158 protsenti, 1,25 miljardi kroonini

29. aprill 2009, 11:56

Eesti Pank teenis eelmisel aastal 1,25
miljardit krooni kasumit, mis ületab üle-eelmise aasta kasumit 158
protsenti.

2007. aastal teenis Eesti keskpank kasumit 485,5 miljonit krooni, millest riigieelarvesse eraldati 121,4 miljonit.

Eesti Panga nõukogu arutas eile keskpanga kasumijaotuse strateegiat, lähtudes Eesti Panga seadusest ja panga põhikirjas sätestatud Eesti Panga kasumijaotuse põhimõtetest. Kasumijaotuse eesmärk on kujundada keskpanga bilanssi selliselt, et oleks tagatud võimalikult tõhus ja usaldusväärne valuutakomitee keskkond raha stabiilsuse hoidmiseks. Praeguses majandus- ja finantskeskkonnas peab nõukogu vajalikuks jätkata arutelu järgmistel istungitel ja teha otsus keskpanga kasumijaotuse, sealhulgas riigieelarvesse eraldatava kasumi suuruse kohta hiljemalt käesoleva aasta novembris.

Keskpanga nõukogu kinnitas eile ka Eesti Panga 2008. aasta aruande ning kiitis heaks keskpanga tegevuse eelmise aasta eelarve täitmisel. Panga välisvarad moodustasid 2008. aasta lõpuks 44,18 miljardit krooni, mida on võrreldes 2007. aastaga 26 protsenti rohkem.

Vastavalt Eesti Panga seadusele esitab Eesti Panga nõukogu kinnitatud aastaaruande koos audiitori järeldusotsusega riigikogule. Riigikogu kuulab seejärel ära Eesti Panga presidendi ettekande 2008. aasta aruande kohta. Ettekande esitamise aeg täpsustatakse lähinädalatel. Järgmine Eesti Panga nõukogu istung toimub 12. mail.Eesti Panga kasumijaotusEesti Panga kasumijaotus

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
29. April 2009, 12:21
Otsi:

Ava täpsem otsing