Laste arvates on mehed ja naised eri liigist

29. aprill 2009, 20:09

Laste jaoks on liigi ja soo erinevuse
mõistmine problemaatiline, selgus Ameerika teadlaste uuringust. Lapsed näivad
uskuvat, et poistele meeldib jalgpall, sest nad on juba sündides seda mängu
huvitavaks pidanud.

Erinevus poiste ja tüdrukute vahel on nende jaoks samasugune, kui on erinevus koerte ja kasside vahel, mis ehk seletab ka seda, miks väikelapsed mõnikord arvavad, et kõik kassid on emased ja koerad isased, kirjutas EurekAlert.

Sellisest eksiarvamusest saavad teadlaste arvates alguse paljud stereotüübid. Näiteks tüdrukute vähene huvi matemaatika ja loodusteaduste vastu võib tuleneda sellest, et seda peetakse traditsiooniliselt pigem meeste alaks, kirjutavad Michigani ülikooli teadlased ajakirjas Child Development.

Teadlased uurisid 450 Ameerika last ja teismelist. Uuring näitas, et lapsed saavad sarnaselt täiskasvanutele aru, et eri liiki loomad on sündinud täiesti erinevatena. Soo ja liigi mõiste eristamiseni ei jõua lapsed enamasti aga mitte enne kümnendat eluaastat. Alles sellest vanusest alates saab neile selgeks, et väga palju inimesele omasest on üle võetud ümbritsevast maailmast ehk me oleme need, kes me oleme õppinud olema.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
29. April 2009, 20:09
Otsi:

Ava täpsem otsing