Riskikapitalistid soovivad IPO-dele leebemaid nõudeid

29. aprill 2009, 21:27

Riskikapitalistid kutsusid USA
väärtpaberituru järelvalvet (SEC) vaatama üle nõuded, mida esitatakse aktsiate
esmaemissioonide (IPO) korraldamiseks, kirjutab Bloomberg.

SEC võiks üle vaadata nõuded IPO-eelsete finantsaruannete koostamisele, reeglid, mis keelavad ettevõtte finantseerimist ning aktsiat analüüsi tegema samas investeerimisasutuses ja muud regulatsioonid, mida võeti vastu pärast Enroni raamatupidamisskandaali 2001. aastal, kinnitas Rahvusliku Riskkapitali Assotsiatsioon täna Bostonis antud pressikonverentsil.

Väiksemate seadusandlike takistustega oleks riskikapitalitööstus võimeline ergutama majandust uute ettevõtetega. Praegu börsil noteeritud ettevõtted, mida varem investeeriti riskikapitaliga, annavad USAs tööd 12 miljonile inimesele ning nende käive moodustab 21 protsenti USA sisemajanduse kogutoodangust.

Eelmise aasta viimases ja selle aasta esimeses kvartalis pole IPO-t korraldanud mitte ühtegi noort firmat, mis on esimene kuue kuune paus vähemalt 38 aasta jooksul. Kaks tehnoloogiafirmat, mis on sel aastal börsile läinu, on juba pikemat aega eksisteerinud ettevõtet, kirjutab uudisteagentuur.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
15. September 2009, 19:44
Otsi:

Ava täpsem otsing