2009 parim õpilasfirma paistis silma innovaatilisusega

30. aprill 2009, 10:47

Parima Eesti õpilasfirma
võistlusel sai eile 14 konkurendi seas esikoha Tallinna 21.
Kooli õpilasfirma Roheline Jälg, mis paistis silma nii innovaatilisuse kui ka
rohelise mõtteviisiga.

Rohelise Jälje noored osanikud olid välja töötanud oma CO2 kalkulaatori, millega saab välja arvutada iga inimese süsihappegaasi jalajälje. Ühtlasi pakkusid nad võimalust metsaistutamise teel jalajälge vähendada. Koos RMKga on Roheline Jälg teiste inimeste eest istutanud üle 400 puu. Žürii tõstis esile firma tugevat kontseptsiooni ja teavitustööd inimeste teadlikkuse tõstmisel.

Teise koha pälvis eile Ülemiste Citys toimunud võistlusel Toila Gümnaasiumi firma Aktsioon, mis pakub seiklusmatku. Kolmanda koha sai Kohila Gümnaasiumi firma Stuupak, mistoodab Eestis uudseid kapuutssalle.

Parima õpilasfirma valis välja žürii, arvestades firma majandustulemusi, oskust ennast esitleda, toodet ja toote innovaatilisust. Õpilasfirma on JAA (Junior Achievementi Arengufond) programm, mille käigus keskkooliõpilased moodustavad firma, mõtlevad välja toote või teenuse, turustavad ja arendavad seda. Tegevuse kaudu õpivad osalejad ettevõtte toimimist ja juhtimist kogu ettevõtte elutsükli jooksul.

Roheline Jälg esindab Eestit juulikuus Euroopa õpilasfirmade võistlusel Rotterdamis. JAA korraldab majandus- jaettevõtlusõpet koolides. Parimat õpilasfirmat valiti tänavu juba 14. korda.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
30. April 2009, 11:57
Otsi:

Ava täpsem otsing