Moskva hotellid said seoses Eurovisiooniga kartellikahtlustuse

30. aprill 2009, 17:03

Venemaa monopolidevastane teenistus algatas
rea hotelliomanike suhtes uurimise kokkuleppe suhtes tõsta peagi
algava Eurovisiooni lauluvõistluse ajaks kooskõlastatult hindu.

Kahtluse all on majutuskohad President-Hotel, Budapest ja Peeter I, samuti juhtimisfirma Mospromstroi Hotel Management, vahendas RIA Novosti.

"Monopolidevastase seaduse rikkumise tunnused avalduvad nende hotelliteenuste turul tegutsevate majandusüksuste kooskõlastatud tegutsemises, mis võib viia (või viib) monopoolselt kõrgete majutushindade seadmisele konkursi Eurovisioon 2009 korraldamise ajal," teatas riiklik järelevalveasutus. Asja läbivaatamine on määratud 14. maiks. Eurovisiooni üritused leiavad Moskvas aset 10.-16. maini.

Asjasse segatud ettevõtete ring võib laieneda: monopolidevastase teenistuse teatel on pealinna hotellidele saadetud üle 50 järelepärimise eesmärgiga igakülgselt uurida hotelliturgu asjaga seotud vastutusele võetavate isikute ringi võimalikuks laiendamiseks. Kui seaduserikkumine leiab tõendamist, võib teenistus määrata hotellidele administratiivkorras trahvi vahemikus 1% kuni 15% eelmise aasta käibest.

Moskvale teenis tänavuse Eurovisiooni korraldusõiguse eelmise aasta võidulaulu esitaja Dima Bilan. Hoolimata osavõtu algsest kahtluse alla seadmisest sõidavad konkursile ka Eesti esindajad.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
30. April 2009, 17:34
Otsi:

Ava täpsem otsing