Tartu kärpis eelarvet 158 miljonit krooni

30. aprill 2009, 17:48

Tartu linnavolikogu muutis täna
linna tänavust eelarvet, vähendades linna rahakotti ligi 158 miljoni krooni
ehk 9,1 protsendi võrra.

Tulud vähenevad kokku 146,6 miljonit krooni, sellest põhiosa moodustavad saamata jäävad maksutulud (97,3 miljonit) ning riigi toetused (39,3 miljonit). Füüsilise isiku tulumaksu laekumise plaani vähendati 95,4 miljoni krooni võrra seoses majanduse kiire languse ja riigi poolt kohalikele omavalitsustele eraldatava tulumaksuosa kahanemisega, seisab volikogu teates.

Linna tegevuskulusid kärbiti 87,9 miljonit, sellest ligikaudu 40 miljonit on personalikulude vähendus. Paljude linna koostööpartneritega on jõutud kokkuleppele, et teenuseid ostetakse plaanitust väiksemas mahus, vähem jääb võimalusi linnale kuuluvate hoonete remontideks, koolitusteks ja lähetusteks.

Investeeringud vähenevad 69,8 miljoni krooni võrra, sellest 20 miljonit on seotud Ahhaa keskuse ehituse alguse viibimisega. Tänavate ülekateteks mõeldud raha vähendatakse tänavu ligi 11 miljoni krooni võrra, volikogu loal on planeeritud tööde eest osaliselt tasuda 2010. aastal. Tulevikku lükatakse Karoliine lasteaia juurdeehitise rajamine, milleks esialgu oli eelarvesse kavandatud 8 miljonit krooni.

Tartu linna 2009. aasta eelarve kogumaht oli kinnitamisel 1,74 miljardit krooni, pärast tänaseid kärpeid jääb selleks 1,58 miljardit.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
30. April 2009, 17:48
Otsi:

Ava täpsem otsing