Uuring: Saku pea 39protsendise turumahuga liider

30. aprill 2009, 08:03

Uuringufirma Nielsen värsketel andmetel oli
Saku Õlletehas märtsikuus 38,7%lise turumahuga liidripositsioonil, edestades
sellega kõiki konkurente.

„Saku ambitsioon on olla liider õlleturul ja siin meie meeskond alla ei anna,” lausus Saku Õlletehase müügidirektor Margus Kastein

Saku on õlleturu liider ka viimase kaheteist kuu seisuga, omades 44,5% kodumaise õlleturu kogukäibest ning 42,1% kodumaise õlleturu mahust liitris, lähima konkurendi, Soome õlletootja Olvi tütarfirma, A Le Coq´i turuosad on vastavalt 38,6% ja 38,0%. Tänavu hooajal investeerib Saku 70 miljonit krooni nii õlle maitsesse kui ka pakendisse ning alustas esimesena Eestis kõrgkvaliteediga kristalliseerimistehnoloogia alusel pruulitud õllede müüki uuenduslikus, pika kaelaga pudelis.

Õlleturu maht on 2009. aasta esimesel kolmel kuul olnud 2% väiksem võrreldes eelmise aasta sama perioodiga, näitavad uuringufirma Nielseni andmed. Märtsikuus oli kogu õlleturu maht 6% väiksem kui mullu samal perioodil.

Kastein loodab Saku uuendustega aidata kaasa õlleturu elavdamisele. ”Meie eesmärk on Eesti õlleturu langus peatada. Uuendustega hoiame tipphooajal tähelepanu kvaliteetmarki õlledel,” märkis ta.

Tänavu hooajaks valmistumisel investeeris Saku Õlletehas 70 miljonit krooni uutesse õllepruulimise seadmetesse ja tehnoloogiasse, mis arendab nii õllede kvaliteedi- ja maitseomadusi kui ka pakendit. Tegemist on ühe suurima investeeringuga kodumaises toiduainetööstuses tänavu aastal.

Tarbijateni jõuavad õlletehnoloogilised uuendused läbi uudse klaaspudeli ning kirkama ja pikemalt aega värskema õllemaitse. Saku Õlletehas on esimene Eesti õlletootja, kes alustas kõrgkvaliteediga kristallfiltreeritud õllede tootmist uut tüüpi pudelis.

Tegemist on esimese seda tüüpi filtriga Eestis, mida kasutatakse pudeliõllede puhul, eesmärgiga anda võimalus pudelist juua sama maitsega õlut, mis vaadis. Vaadiõllede puhul sarnast tehnoloogiat juba kasutatakse. ”Saku õllede retseptid jäävad samaks, kuid uue filtreerimisega timmime veel maitsenüansse ja saame kirkama värvi. Samuti vähendame termilise töötlemise mõju ja õlu on seega kauem aega värske,” lausus Saku Õlletehase peaõllemeister Enn Kärblane ning lisas, et eelnevalt on Saku kasutanud ka teisi maailmas tunnustatud õllefiltreerimise võimalusi. Nii pulber kui ka pappfiltreerimist, millele nüüd lisandub veel kolmas filtrite kompleks, mida nimetatakse kristallfiltreerimiseks.

Tegemist ei ole Kärblase sõnul lihtsalt filtreeritud õllega, vaid eritehnoloogial põhineva filtreerimistehnoloogiaga, mis võimaldab õllepruulimisel enne villimist eraldada ka kõige väiksemad pärmiosakesed, tagades toote kirka värvi ja puhta maitse pikaks ajaks. ”See on revolutsioon meie õllemaailmas ja seda ei saa alahinnata,” lisas ta.

Saku on Eesti vanim õlletehas, mis asutatud 1820. aastal. Saku õlled pruulitakse Eesti esimese koolitatud õllemeistri, Enn Kärblase käe all.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
30. April 2009, 08:03
Otsi:

Ava täpsem otsing