Valitsus pikendas loometoetuse perioodi ühe aastani

30. aprill 2009, 11:26

Valitsus kiitis täna heaks loometoetuse
maksmise perioodi pikendamise ühe aastani. Kehtiva seaduse alusel on võimalik
vabakutselistele loovisikutele maksta loometoetust kuus kuud.

Teine oluline muudatus välistab loometoetuse maksmise katkestamise teatud liiki sissetuleku saamisel. Eelnõuga antakse võimalus saada loometoetusega samal ajal näiteks sihtotstarbelisi toetusi või stipendiume fondidest, näiteks kultuurkapitalist ja autoritasu või laenutushüvitist teose kasutamise eest vms.

See muudatus oli kultuuriministri Laine Jänese sõnul vajalik, sest tulu, mida loovisik praktikas saab, on enamasti väikesemahuline ja ebaregulaarne. Seadusemuudatus välistab loometoetuse maksmise automaatse katkemise, kui selline tulu tuleb. Loovisikute tegevuse eripära tõttu on tekkinud praktilisi probleeme, mis on tinginud vajaduse muudatuste tegemiseks, teatas kultuuriministeerium.

Loovisikute ja loomeliitude seaduse muutmise seaduse eelnõu valmis kultuuriministeeriumis, valitsus saatis täna selle edasi riigikogusse. Loometoetuste näol on tegemist toetusega, mida makstakse vabakutselisele loovisikule, kellel ajutiselt puudub loometegevusest laekuv sissetulek. Kultuuriminister arutas loomeliitudelt tulnud muudatusettepanekuid nii riigikogu kultuurikomisjoni kui ka sotsiaalkomisjoniga.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
30. April 2009, 11:26
Otsi:

Ava täpsem otsing