Visa edu on pea ulmeline

30. aprill 2009, 13:59

Kaardimaksete kroonimata kuninga Visa kasum
kasvas teises kvartalis 71 protsenti, kirjutab The Wall Street Journal.

Märtsiga lõppenud kvartalis kogunes kasumit 536 miljonit dollarit, mis teeb aktsia kohta 71 senti. Aasta tagasi samal perioodil oli kasumiks 314 miljonit ehk 39 senti aktsia kohta. Kui kõrvale jätta mõned kulud, oli kasum aktsia kohta 73 senti, ületades analüütikute ootust 64st sendist.

Visa käive kerkis 13 protsenti 1,65 miljardile dollarile, mis samuti ületas analüütikute prognoose, kes ootasid ärevalt 1,61miljardilist numbrit.

Visa edu tuleneb suuresti asjaolust, et ta ei laena raha otse tarbijatele, vaid kannab pankadelt teenustasusid nõudes üle nende klientide rahasid. Kuigi ka ülekanded USAs on tänu majanduslangusele vähenenud, ei ole see ilmselgelt Visa’le veel märkimisväärset mõju avaldanud, sest ülekanded mujal maailmas on kasvanud. Visa-brändi kaartide arv kasvas kvartaliga maailmas 8 protsenti ning maksete maht kasvas 1 protsendi jagu.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. June 2009, 15:30
Otsi:

Ava täpsem otsing