Volinik Piebalgs lükkas president Medvedevi energiaplaani tagasi

30. aprill 2009, 13:47

Venemaa ettepanekud energeetika uutest
õiguslikest alustest ei asenda kehtivat energiahartat, teatas Euroopa Liidu
lätlasest energiavolinik Andris Piebalgs.

"Energiaharta on riikide poolt alla kirjutatud ja ratifitseeritud ning seda millegagi asendada on võimatu," kommenteeris Piebalgs RIA Novosti teatel täna Venemaa presidendi Dmitri Medvedevi ettepanekuid Euroopa energeetika kohta.

Venemaa pole 1991. aastast pärinevat energiahartat tänini ratifitseerinud. Medvedevi poolt 20. aprillil Soomes välja käidud dokumendi projekt kajastab Venemaa vastuseisu ELi jätkuvatele energiareformidele, mis kahandaks Venemaa mõjuvõimu energiakandjate transpordi üle. Eriliselt on Venemaal kopsu üle maksa ajanud ELi-Ukraina ühisdeklaratsioon gaasi transpordisüsteemi moderniseerimiseks, milles Gazpromil kohta ei ole.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
30. April 2009, 13:53
Otsi:

Ava täpsem otsing