Tarbijakindlus USAs tegi rekordi

01. mai 2009, 19:27

USA tarbijakindlus kasvas aprillis
prognoositust enam, kõrgeimale tasemele alates krediidituru kokkukukkumisest
eelmisel aastal, kirjutab Bloomberg.

Tarbijasentiment kerkis Reutersi ja Michigani ülikooli poolt arvutatava indeksi järgi 65,1-le märtsikuiselt 57,3-lt, mis on enam kui kahe aasta suurim tõus. Novembris saavutas indeks kolme aasta madalaima taseme.

Heade tulemuste eest tuleb ilmselt enim tänada rekordmadalaid kinnisvaralaenude intresse ja odavat kütust. Jätkuvalt on probleemiks kasvav tööpuudus ja kukkuvad kinnisvarahinnad, mis näitab et kulutamisvõimeline tarbija on üle saanud kiirest kukkumisest tingitud paanikast.

Analüütikud ootasid indeksi väärtust aprilliks 61,9-le.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
01. May 2009, 19:27
Otsi:

Ava täpsem otsing