Aivar Sõerd: Padar on lahkuja

02. mai 2009, 10:46

Praegune rahandusminister Ivari Padar on
ilmselt lahkuja, sest ta kandideerib Europarlamenti, märkis OÜ TLG Hotell
juhatuse liige ja endine rahandusminister Aivar Sõerd.

Aripaev.ee küsis päevaküsimusena, kas Eestis peaks peaministri ja rahandusministri ameti ühendama.

"Sellises väikeriigis nagu Luxemburg see nii ongi ju. Ja Jean-Claude Juncker on seda ametit väga kaua pidanud ja samal ajal veel juhatanud ka Eurogruppi, Euroopa Liidu eurotsooni kuuluvate rahandusministrite tööorganit. Aga Luxemburg on muidugi ka Eestiga võrreldes väikeriik. Eestis võiks see toimida vaid ajutiselt. Pikas perspektiivis see pole väga ratsionaalne. Rahandusministri töö maht on metsik. Tööpäeva pikkus on palju erinev sellega võrreldes, mis on muudel aladel. Ja ka laupäeval ja pühapäeval tuleb väljas käia," vastas selle peale Sõerd.

Küsides, kes võiks olla Eestile parim rahandusminister või esimene sobilik kandidaat, vastas Sõerd: "Ivari Padar on ilmselt lahkuja, sest ta kandideerib. Ma arvan, et sotsid peaksid ikkagi mõtlema selle peale, kas nad on ikkagi selle portfelli hoidmisega piisavalt hästi hakkama saanud. Järelemõtlemise koht on küll. Kaks viimast eelarvet pole väga hästi tehtud."

"Minule pole tehtud ettepanekut kaaluda rahandusministriks hakata ja mul pole ka midagi kaaluda," Märkis Sõerd küsimuse peale, kas ta ka ise tahaks uuesti kandideerida.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
02. May 2009, 10:56
Otsi:

Ava täpsem otsing