Emapalk - kasulik äriprojekt kõrgepalgalistele?

02. mai 2009, 14:56

Lõppeval nädala arutlesid Delfi
kommentaatorid elavalt emapalga muutuva rolli üle kriisiajal, ajendiks Tiina
Kruusi lugu „Mähkmetes maksumaksjad“. Järgneb kaks toimetatud kommentaari.

Emapalk on väga kasulik äriprojekt suurepalgalistele. Meil on praegu on üks laps olemas ja oleme nii sättinud, et vahetult enne poolteise aasta lõppemist sünnib teine.Sellisel kombel saan kolm aastat oma suurt emapalka, naudin elu ja kasvatan lapsi. Üle kolme aasta majanduskriis ikka ei kesta, ja nii elame selle masu riigi rahaga üle. Pärast on lapsed nii suured, et saab saata lasteaeda, ning jätkata töötegemist sealt, kus pooleli jäi.

Emapalk on praegu paljudele, eriti varem magusatel töökohtadel olnud naistele töötuks jäädes päästerõngas. Paljud on lapseteo ette võtnud majandusraskustest pääsemiseks. Lootuses, et kui emapalk läbi, on pudrumäed ja piimajõed tagasi. Aga kui ei ole? Ja vaevalt, et on. Ent kui pärast emapalka tööd ei ole ega tule, kui lasteaiakohti ikka veel ei ole või on nad veel kallimad kui seni, kui riik on laste (huvi)hariduse toetamist ja üldse igasuguseid peretoetusi karmilt kokku tõmmanud, hinnad jälle tõusnud? Ei taha kohe mõeldagi, mis olukorda need pered koos oma lastega satuvad.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
02. May 2009, 15:45
Otsi:

Ava täpsem otsing