Haritumad inimesed söövad tervislikumat, kuid kallimat toitu

02. mai 2009, 14:06

Värske uuring näitab, et kõrgema
haridustasemega inimesed toituvad teistest tervislikumalt, kuid kulutavad
söögile ka rohkem raha,nimelt eelistavad nad väiksema kalori- ja suurema
toitainetesisaldusega tooteid, mis maksavad ebatervislikust toidust rohkem,
kirjutas Tarbija 24.

USA teadlased jõudsid sellistele järeldustele 164 Seattle’is elavat täiskasvanut uurides. Osalejad märkisid üles, kui sageli ja kui palju nad teatud sööke ja jooke tarbisid, lisaks vastasid uuritavad oma demograafilisi tunnuseid ja käitumist puudutanud küsimustikele ning panid täpselt kirja, mida nad nelja päeva jooksul sõid.

Leiti, et mida energiarikkam oli menüü, seda rohkem leidus toidus rasva, kaaliumit ning A- ja C-vitamiini aga nappis.

Keskmiselt kulutasid mehed söögile-joogile 6,72 dollarit ehk 80 krooni päevas, naised aga 6,21 dollarit ehk 73 krooni, ehkki mehed kulutasid toidule rohkem, eelistasid kallemaid tooteid hoopis naised – nemad maksid iga tarbitud 2000 kilokalori eest keskmiselt 8,12 dollarit (96 krooni), mehed aga ajasid läbi odavamalt, makstes 7,43 dollarit ehk 88 krooni.

Samuti selgus, et väiksema toitainesisaldusega ja energiarikkam toit on tervislikest alternatiividest odavam, tervislikumat toitu söödi neis leibkondades, mille liikmetel oli suurem sissetulek ja kõrgem haridustase, kusjuures suuremat mõju avaldas toitumisele just haridus

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
02. May 2009, 14:22
Otsi:

Ava täpsem otsing