Igor Gräzin: Padari suurim viga on see, et ta on hea inimene

02. mai 2009, 12:25

Eestis on olnud palju erinevaid ministreid,
praegusel rahandusministril Ivari Padaril pole ka viga midagi, võib-olla vaid
see, et ta on hea inimene, märkis riigikogu liige Igor Gräzin.

"Eestis on olnud palju erinevaid rahandusministreid. Ma leian, et ka praegusel pole midagi viga. Praeguse ministri suurim viga on see, et ta on hea inimene. Väga hea inimene rahandusministrina, noh, on ameteid, kus ei saa olla südamlik. Parkimiskontrolör näiteks, seal ei saa olla heasüdamlik, see ei sobi lihtsalt," vastas Gräzin küsimuse peale, kes võiks olla Eestile praegu parim rahandusminister, kas praegune või keegi uus.

Küsimuse peale, kas võiks Eestis äkki rahandusministri ja peaministrei ametid ühendada, arvas Gäzin, et pikas perspektiivis mitte. "Ega see hea ei ole. Kaks asja kipuvad meil segi minema. Rahandusministri ülesanne on kulutamine, rahade sissetulek ja väljaminek, majanduse pinnapealne osa. Kuid peaministri käes on sisuline majandus, reaalmajandus. Mina ei saa aru, kuidas saadakse küsida Padari käest, kuidas sa majandust stimuleerid? Õige vastus on, et mitte kuidagi. Stimuleerivad kõik ministeeriumid ja peaministrid. Padar hoiab eelarvet tehniliselt korras. Tõttöelda, mulle tundub, Padar on olnud liiga tagasihoidlik oma rahanduspositsioonide esitamisega, kuid see ühendamine ei tule kõne allagi praegu. Selle ühendamise puhul tekiks ka teatav huvide konflikt," märkis riigikogu liige.

Gräzini sõnul on majandusspetsialiste palju ja eks võimaliku uue rahandusministri teema kerkib üles nii ehk naa. "Kui Ivari (rahandusminister Ivari Padar) peaks Euroopasse ära minema näiteks. Kahtlemata oleks Nestor väga tugev rahandusministrina. Mina siin soovitada ei tahaks, see on nende partei asi. Järsku neil on varjatud rahandusliku mõtlemisega inimesi reservis, keda ma lihtsalt ei tea?" viskas Gräzin.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
02. May 2009, 12:25
Otsi:

Ava täpsem otsing