Paide kaubanduspinnad haigutavad tühjalt

02. mai 2009, 11:52

Kui veel paar aastat tagasi kurtsid
väikekaupmehed, et Paides pole nüüdisaegseid rendipindu, siis nüüd seisab suur
osa neist tühjalt.

Järjekordne tühi koht Paide kaubanduskeskuste rendipindadel tekib enne jaanipäeva Maxima kaupluses. Bigbanki juhatuse liige Kaido Saar ütles, et Paide esindus on kavas sulgeda juuni keskpaigas, kirjutas Järva Teataja. «Kliente ootame edaspidi muudes lähemates esindustes, näiteks Tallinnas, Tartus, Pärnus või Rakveres, kuid päris palju toiminguid saab korda ajada ka meie internetipangas või telefoniteeninduse vahendusel,» selgitas ta.

Paide esinduse sulgemise põhjustes Saarele üllatusi pole: üldine majandusseis annab tunda ka panganduses ja on vähendanud nõudlust tarbimislaenude järele. «Sellest tulenevalt otsustasime vähendada müügivõrku, et Bigbank oleks jätkuvalt efektiivne,» selgitas ta. «Seetõttu väheneb meie töötajate arv üle Eesti umbes 15 protsenti.»

Maxima avalike suhete juht Erkki Erilaid ütles, et tegemist pole Paide probleemiga, vaid kõikides kaubanduskeskustes jääb pindu tühjaks. «Elame praegu olukorras, kus tööstustoodang on vähenenud kolmandiku ja jaemüük 13 protsenti,» sõnas ta. Erilaid pidas loomulikuks, et laenuandjad tõmbavad kontoreid koomale, sest enam ei anta ka laenu senises mahus kui aasta või paar tagasi. «Ega inimesed osta nii kergel käel ka uusi arvuteid ega telefone ja kõik see mõjutab müüjaid,» lausus ta.

Erilaid ennustas, et kaubanduses läheb asi paremuse poole minema aasta teises pooles, kui inimestesse hakkab kindlustunne tagasi tulema ja nad on valmis raha kulutama.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
02. May 2009, 11:52
Otsi:

Ava täpsem otsing