Peeter Koppel: rahandusminister peaks olema tehnokraat

02. mai 2009, 17:03

SEB Privaatpanganduse strateegi Peeter
Koppeli sõnul peaks rahandusminister olema ideaalis tehnokraat ja amet peaks
olema eraldiseisev peaministri ametist.

"Minu eelistus kuulub olukorrale, kus need kaks ametit on lahus. Ideaalina näeksin rahandusministrina puhast tehnokraati, kes tunnetab majandustsüklit ning realiteete ja ei esine keset süvenevat kriisi näiteks selgelt parteipoliitilist tooni omavate plaanidega. Tõenäosus, et peaministri positsiooni saavutab demokraatlikus keskkonnas seda tüüpi inimene on aga äärmiselt väike," vastas Koppel aripaev.ee küsimusele, kas peaministri ja rahandusministri ametid võiks Eestis ühendada.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
02. May 2009, 17:04
Otsi:

Ava täpsem otsing