Muuli: ei saa oodata, et rahandusminister teeks teiste töö ära

03. mai 2009, 12:56

Pole normaalne, et rahandusminister Ivari
Padarilt oodatakse ka teiste ministrite töö ärategemist. Kui kõik oleksid pika
ootamise ära jätnud, siis oleksime võinud võita mitu kuud, arvas ajakirjanik
Kalle Muuli Raadio 2e saates Olukorrast Riigis.

"Pole normaalne, et rahandusministrilt oodatakse ka teiste ministrite töö ärategemist. Kui oleks selle pika ootamise ära jätnud, oleksime võitnud mitu kuud. Praegune kärpimise viis on vale, et oodata rahandusministrilt ettepanekuid. Need saavad olla ühe poliitilise maailmavaate eelistused. Oodata, et sotsiaaldemokraat hakkab esindama reformierakonna eelistusi oleks ju petlik," lausus Muuli.

"Kuid praegune rahandusminister, kes peaks teisi mõjutama, ta on hetkel kõige haavatavam. Teised saavad talle seda ette heita, seda europarlamenti kandideerimist ja kampaaniat. Sellele ministrile, kes kandideerib, on neil, kes ei kandideeri hea seda ette heita, sel kandideerival ministril on ennast raskem kehtestada. Asi on valikutes. Kas meil on vaja tugevat rahandusministrit või haavatavat ministrit?" viskas seepeale kaassaatejuht Anvar Samost.

Muuli sõnul on peaminister Andrus Ansip siiani valitsust hästi koos hoidnud ja pole sisemisi konflikte avalikult võimendanud või kabinetiliikmeid avalikult rünnanud. "Välja arvatud Juhan Parts, kellega tal olid mõned kanad kitkuda või vana vimma vajas välja elamist. Üldiselt ja tervikuna on peaminister valitsust väga hästi hoidnud. See on nüüd esimene kord, kui peaminister avalikult ründab rahandusministrit. Ju oli see selline kollane kaart. Kuid kui tegelikult eelmise nädala etenduse peale veel vaadata, rahandusministri valimiskampaaniale, siis ta valimiskampaania eesmärgid ju täitis, millele aitas kaasa isegi peaminister oma kummalise rünnakuga," märkis Muuli.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
03. May 2009, 14:08
Otsi:

Ava täpsem otsing