Kodulaenukliendid on maiad laenukindlustust sõlmima

Katre Pilvinski 04. mai 2009, 00:00

Enim ostetakse laenukindlustust just eluasemelaenulepingutele juurde, sõnas Sampo Panga eraisikute finantseerimise osakonna juhataja Aire Mäe.

"Maksejõuetuse või nn payment protection insurance'it Sampo Pank oma klientidele ei paku," lisas ta.

Nordea Panga pressiesindaja sõnul nad praegu laenukindlustust ei paku, kuid selline toode on väljatöötamisel. Praegu suunab pank oma kliendid kindlustusseltsidest partnerite juurde.

Ühe partneri Seesam Life Insurance SE müügi- ja kliendihaldusjuht Merle Kollom ütles, et laenukindlustust maksejõuetuse korral nad ei paku. "Klientidega on see kindlustus jutuks tulnud, kuid massilist huvi pole täheldanud."

Laenumaksete kindlustus on turul üsna uus võimalus, kuid selle vastu on märgata huvi just kodulaenuklientide seas, ütles SEB eraisikulaenude suuna äriarendusjuht Triin Messimas.

Kindlustusselts katab viieaastases perioodis kuni 24 kuu laenumaksed. SEB-l on alates eelmisest aastast 15 juhtu, kus kindlustus võtab laenukohustuse üle. Nende seas on olnud nii töökaotuse kui ka haiguse ja õnnetusjuhtumiga seotud kindlustusjuhtumid.

Laenusaajate huvi laenumaksete kindlustuse vastu on Messimase kinnitusel pidevalt kasvanud. "Tõepoolest, kuni kolmandik uutest laenusaajatest võtab laenule juurde ka laenumaksete kindlustuse," tõdes ta.

Swedbanki laenukindlustuse lepingute arv on kasvanud 2-3 protsenti võrreldes poole aasta taguse ajaga. Swedbank laenukindlustust maksejõuetuse korral ei paku, ütles panga pressiesindaja Kristi Künnapas. Ta lisas, et töötuse, töövõimetuse ja surmajuhtumi vastu kaitseb kaardikasko ehk krediitkaardi kindlustus.

"Vaadates praegust turuolukorda, siis huvi sellise lahenduse vastu oleks kindlasti oluliselt suurem kui kaks aastat tagasi," sõnas Sampo Life'i juhatuse esimees Imre Madison. Sellise lisakindlustuse väljatöötamine on aga pikem protsess, lisas ta.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 18:04
    Otsi:

    Ava täpsem otsing