BÖRS: USA-optimism pani Aasia särama

04. mai 2009, 09:54

Optimism USA majanduse suhtes lennutas täna
ka Aasia aktsiaturge, Taivani börsiindeksile lisandus koguni kuus protsenti.

"On lootusrikkaid signaale, et USA hakkab finantskriisist väljuma," lausus uudisteagentuurile AP Hongkongis asuva investeerimisfirma Fulbright Securities juht Francis Lun. Nagu öeldud, kerkis Taivani börsiindeks TAIEX täna hommikul kuus protsenti, vaid kahe päevaga on indeksile lisandunud tervelt 13 protsenti.

Ka Hongkongi Hang Sengi indeksi 4,18 protsendiline tõus on muljetavaldav. Jaapani börsiindeks kerkis 1,7 protsenti. Saareriigi suuruselt kolmanda mobiilsideoperaatori Softbank aktsia hind hüppas pea 11 protsenti pärast seda, kui ettevõte teatas, et vähendab võlakoormust 2012. aastaks poole võrra ning 2015. aasta märtsiks täielikult.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
04. May 2009, 09:54
Otsi:

Ava täpsem otsing