BÖRS: tormijooks USA aktsiatele

04. mai 2009, 16:16

Wall Streetil lõpetas nädala esimese
börsipäeva jõulises plussis, kuna ootamatu ehituskulutuste tõus ja
prognoositust suurem olemasolevate eluasemete müük läitis investoritele
lootustule majanduse taastumisest.

Dow Jonesi tööstuskeskmise kupatati täna eelmise sulgemistasemega võrreldes 2,6% üles 8427 punktile, Standard Poor´s 500 pressiti aga suure hooga üle uue saja piiri ehk 907 punktile, mis tähistab 3,4%-list ralli. Tehnoloogiaindeks Nasdaq lisas 2,6%.

Sealjuures võtsid kõrgemaid kaari taas finantsaktsiad - Wells Fargo turuväärtus kappas pärast Warren Buffetti ülistavat kommentaari täna koguni 23% suuremaks, Bank of America vastas 20%-ga.

Optimismiga kallas turu üle tänu odavnenud hindadele ja madalatele intressimääradele märtsis 3,2 kerkinud eelnevalt kasutatud müügisolevate eluasemete müüginumbreid kajastav indeks. Hoogu andis juurde ka 0,3%-line ehituskulutuste kasv, mis ökonomistide prognoositud 1,5%-lisele langusele korralikult tuule alla tegi.

Kuid nädala suurim uudis saab olema neljapäeval avaldatavad 19 USA suuremale pangale korraldatud stress-testide tulemused. Praegu on turg pikemat aega olnud optimismilainel, mistõttu oodatakse oma positiivsusele kinnitust ning loodetakse, et pankade kapitalivajadus ei olegi märkimisväärne.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
04. May 2009, 23:10
Otsi:

Ava täpsem otsing