SEB: eelisolukorras valuutatagavarasid omavad riigid

04. mai 2009, 15:38

Tänases turusituatsioonis on eelisolukorras
riigid, mis omavad valuutatagavarasid. Maailma kõige suuremad
välisvaluutatagavarad on Hiinal, lausus SEB raha- ja kapitaliturgude divisjoni
jaetoodete müügijuht Kai Kutsar.

5.-21. maini saab SEB kaudu osta viieaastase tähtajaga BNP Paribas dünaamilist võlakirja "Hiina Tiigrid". See on struktureeritud võlakiri, mille puhul BNP Paribas kohustub võlakirja lõpptähtajal tagastama vähemalt investeeritud raha ning pakub investorile võimalust teenida investeeringult arvestatavat tulu.

Võlakirja tootlus tuleb dünaamilisest portfellist, mis sisaldab Singapuri, Taiwani ja Hongkongi aktsiaindekseid ning võlainstrumenti. Dünaamilises portfellis suurendatakse aktsiaindeksite osakaalu nende tõusu korral, samas languse korral osakaalu vähendatakse, teatas pank.

SEB raha- ja kapitaliturgude divisjoni jaetoodete müügijuht Kai Kutsar põhjendas antud piirkonna valikut järgmiselt: "Tänases turusituatsioonis on eelisolukorras riigid, mis omavad valuutatagavarasid. Maailma kõige suuremad välisvaluutatagavarad on Hiinal. See annab neile võimaluse olukorras, kus arenev maailm ägab krediidikriisis, kasutada seda raha oma majanduskasvu hoidmiseks. Kahtlemata mõjutab mujal maailmas toimuv ka seda piirkonda, kuid vaatamata sellele on oodata, et regiooni majanduskasv jääb tõenäoliselt maailmas üheks paremaks. Antud piirkonna jaoks avaldavad positiivset mõju ka madalad toorainete hinnad ja intressimäärade langus."

BNP Paribas dünaamilise võlakirja kehtivusaeg on 27. maist 2009 kuni 6. juunini 2014. Võlakirju saab osta eurodes. Võlakirju võib märkida kuni 21. maini kella 22ni SEB internetipangas ja SEB kontorites.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
04. May 2009, 16:10
Otsi:

Ava täpsem otsing