Töötuse kasv ähvardab Eestit HI-viiruse lainega

04. mai 2009, 08:03

Töötute armee suurenedes võib Eestis taas
hoogustuda narkomaania ja HI-viiruse levik, lubavad oletada äsjasel
Vilniuse teaduskonverentsil avalikustatud uurimistulemused.

Tervise arengu instituudi (TAI) nakkushaiguste ja narkomaania ennetamise osakonna ekspert Kristi Rüütel tutvustas Tallinna, Riia ja Vilniuse süstivate narkomaanide riskikäitumisele ja HI-viiruse levikule keskendunud uuringut, muu hulgas tõi Rüütel välja HI-viirusesse nakatumise riskitegurid, millest kõige olulisem on töötus, kirjutas Postimees.

"Tõeline erinevus ilmnes töötavate inimeste ja töötute vahel," rääkis Rüütel. "Töötavatest süstivatest narkomaanidest oli HIV-positiivseid 44 protsenti, töötutest aga 67 protsenti. See on statistiliselt oluline erinevus, millele peaksime tähelepanu pöörama."

Samas jäi uuringus vastuseta küsimus, kas HI-viiruse saanud süstivad narkomaanid ei tööta seetõttu, et nende tervis on juba niivõrd halb, või hakkasid nad süstima ja nakatusid viirusesse, kuna neil polnud tööd ja elu veeres allamäge.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
04. May 2009, 08:03
Otsi:

Ava täpsem otsing