Vichmann: riik võiks müüa mõistliku kasutuseta vara

04. mai 2009, 18:03

Riik võiks kaaluda nende varade müüki,
millega tal pole midagi mõistlikku peale hakata, leidis ärimees Marcel Vichmann
vastates Äripäeva päevaküsimusele, milline riigi vara võiks müüki minna.

Riik võiks oma varade müüki kindlasti kaaluda, oli Vichmanni seisukoht. „Kui on võimalik saada head hinda vara eest, millega riigil ei ole midagi mõistlikku peale hakata või pole sel varal olulist tähtsust, siis miks mitte see ära müüa. Teine asi on, milline see vara on ja miks see ostja siia tuleb,“ ütles Vichmann, kes on veendunud, et kindlasti on Eestil võimalik häid tehinguid teha, aga on ka riskantseid asju, mille müügil pole mõtet.

„Ma arvan ka, et igal omanikul võiks olla mingi arusaamine oma vara väärtusest ja seda igal ajahetkel. Et ei oleks nii, et nüüd otsustatakse müüa ja siis aasta otsa uuritakse, palju see maksta võiks ning kes ostja võiks olla,“ rääkis ärimees, kelle sõnul saaks riik sellest teadmisest juhindudes otsustada, kas ja millal oleks mõistlik müüa, kellele ja mis hinna eest.

Vichmann nentis, et reeglina on eraomanik parem äritegija kui riik, aga see ei ole ka alati nii. „Sõltub ikka sellest, kes see omanik on ja mis on tema eesmärk,“ märkis Vichmann.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
04. May 2009, 20:39
Otsi:

Ava täpsem otsing