Hansa Candle'i küünal tõi IKEA-le 6 miljonit trahvi

05. mai 2009, 14:53

Eesti firma Hansa Candle'i õueküünalde
kasutusjuhendeid eiranud USA tarbijad tõid IKEA-le kuue miljoni krooni
suuruse trahvi.

Äripäevale saadetud vihjes kirjutas lugeja, et kuna USA tarbija põletas Hansa Candle'i õueküünalt toas, siis tõi see IKEA-le USAs kuue miljoni krooni suuruse trahvi.

Viljandis asuva Hansa Candle ASi juhatuse esimees Tarvo Moss kommenteeris, et neilt kahjutasu seoses IKEA juhtumiga ei nõuta. "Õueküünalde pakenditel on isegi vastavad hoiatused olemas. Õueküünlad kutsuti tagasi turult," sõnas ta.

Mossi kinnitusel on teada veelgi juhtumeid, kus erinevalt kasutusjuhendis ette nähtust on põletanud õueküünalt toas. Üks tõsisem juhtum oli selline, kus keegi üritas peo käigus teistele näidata, et küünalt on võimalik puhudes ära kustutada. Ta oli seda väga lähedalt teinud, mistõttu oli kuum parafiin puhumise käigus talle näkku hüpanud ja nägu põletanud.

Kuna Hansa Candle ei ole saanud ühtegi trahvinõuet, siis pole täpselt kõik juhtumid teada, kui palju ja mille eest keegi trahvi sai, ütles Moss. "Meie poolt oli kaup korrektne ja kõik oli täpselt nii nagu peab. Meie vastu ei esitatud ühtegi pretensiooni," lisas ta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. May 2009, 12:18
Otsi:

Ava täpsem otsing