Helsingis sõidab tänasest esimene elektritakso

05. mai 2009, 10:15

Tänasest hakkab Helsingist Vantaa
lennujaamast sõitma linna esimene elektritakso, mis suudab ühe
laadimisega läbida kuni 160 kilomeetrit.

"Takso seisab tavaliselt palju jõude. See jätab võimaluse päeva jooksul mitu korda patareisid laadida. Nii saab päevaga sõita 300-500 kilomeetrit, mis on normaalse taksoteenuse jaoks piisav," kommenteeris elektritakso juht Seppo Rosvall.

Elektriautode projekti käivitas Põhjala energiakontsern Fortum 2008. aastal. "Elektriautode testimine taksoliikluses on osa meie projektost valmistada linna infrastruktuur ette elektriautode kasutuselevõtuks," ütles Fortumi asepresident Carola Teir-Lehtinen. "Taksosõit on hea viis kogeda, kuidas elektriauto igapäevases liikluses toimib," lisas ta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
05. May 2009, 10:45
Otsi:

Ava täpsem otsing